Vlucht volgen app

Vliegtuig volgen app: volg vliegtuigen met je mobiele telefoon door een app te downloaden. Dit is zowel mogelijk voor de Iphone als de Android telefoon zoals Samsung, HTC, Sony etc. Er zijn verschillende apps beschikbaar waarvan een aantal betaald als gratis zijn. Bij degene die gratis zijn worden er ook mogelijke updates gegeven tegen betaling. De beste vlucht tracker apps doen veel meer dan u alleen maar op de hoogte van uw vertrek of aankomsttijd. Reizen tijdens een vakantieweekend of tijdens het vakantieseizoen is over het algemeen niet een zeer ontspannende ervaring vanwege de drukte en vertragingen. Vrees niet: Er zijn manieren om het een stuk minder stressvol te maken, dankzij de handige kleine dingen zoals vliegtuig volgen apps. Deze apps zijn eenvoudig te downloaden op een smartphone of tablet om niet alleen uw vlucht te volgen en te waarschuwen voor vertraging, maar ook vaak zodat u uw exacte locatie wilt bepalen qua hoogte of zelfs een overzicht van de beste plaatsen om te eten tijdens een de zes uur durende tussenstop. Wij geven een aantal mogelijkheden:

vliegtuig volgen app

FlightAware app

Naast het bijhouden van de real-time status van de vlucht en de locatie van een commerciële vlucht over de hele wereld, kunt u de verblijfplaats van degenen die het geluk om te cruisen op een charter of prive-vliegtuig in de Verenigde Staten of Canada geven. Met een GPS-systeem waarmee u uw eigen verblijfplaats kunt bepalen, zien welke vliegtuigen in de nabije omgeving zijn (en waar ze naartoe), en in- en uitzoomen en kaart van de wereld. Deze gratis app is fantasie van een luchtvaartnerd. (Gratis, iOS, Android)

Flighttrack 5 app

Een 2013 rapport van DePaul University Chaddick Institute for Metropolitan Development is aangegeven dat een groeiend aantal passagiers (meer dan 35 procent) gebruik maakt van draagbare apparaten in de vlucht, maar slechts 10 procent gebruik maakt van Wi-Fi service. Dat maakt FlightTrack’s offline mogelijkheden interessant, inclusief updates over vertragingen, poorten en annuleringen van meer dan 3000 luchthavens en een inzoombare map bijna een noodzaak om te hebben. (5,43 euro, iOS, Android)

Gateguru app

Als onderdeel van de TripAdvisor familie van reisproducten, GateGuru heeft tot doel het giswerk uit uw reizen te plukken. Deze vliegtuig volgen app biedt alle fundamentele flight tracking mogelijkheden, maar waar GateGuru echt het verschil maakt, is het aanpassen van uw dagplannen. Zodra de gegevens zijn ingesteld, voert u uw route in en GateGuru geeft gedetailleerde informatie over waar in te checken, de huidige luchthaven weersomstandigheden, geschatte wachttijden, luchthaven voorzieningen (met meer dan 35.000 reviews van gebruikers), en zelfs last-minute aanbiedingen op de auto huurprijzen. (Gratis, iOS, Android)

Flightboard app

Soms is alles wat je wilt een eenvoudig vluchtschema. Het soort dat je kunt vinden bij een luchthaven die alle aankomsten en vertrekken geeft in een eenvoudige, makkelijk te verteren ontwerp. Gelukkig voor reizigers is dit precies het soort van duidelijke informatie dat FlightBoard biedt voor meer dan 1400 luchtvaartmaatschappijen van en naar meer dan 3.000 luchthavens, met updates die om de vijf minuten worden gemaakt. Als aantrekkelijk old-school ontwerp van de app ziet het er bekend uit, dat is waarschijnlijk omdat het is gebaseerd op het vliegtuigenbord van de luchthaven Parijs Charles de Gaulle. (2,99, iOS, Android)

Flightview free app

Een reis door de luchthaven is een beetje een evenwichtsoefening; Er zijn schoenen en sieraden die afgedaan moeten worden, laptops die in hun eigen bak moeten zitten voor de scan, id’s en tickets moeten worden geplaatst om de orde te bewaren en de lijst gaat maar door. Met FlightView’s functie kunt u uw reisroute organiseren: gewoon naar voren al uw bevestiging e-mails en laat de app de rest van het werk doen. (Gratis, iOS, Android)

IFLY Airport guide app

Geen twee luchthavens zijn gelijk geschapen, en zeker niet hun voorzieningen. Deze gratis app is een must voor frequente reizigers. Het biedt u essentiële informatie over meer dan 700 luchthavens, waaronder een lijst van die restaurants zijn het dichtst bij uw gate zijn (compleet met gebruikersbeoordelingen), of er WiFi is, parkeertarieven en locaties, banken en geldautomaten, en wat uw vervoersmogelijkheden zijn als u uw uiteindelijke bestemming hebt bereikt. (Gratis, iOS, Android)

Flightwise flight radar pro app

Hoewel er is een 0,99 euro “Lite” versie, de pro editie Flightwise’s is de moeite waard voor serieuze luchtvaart reizigers. De geavanceerde mogelijkheden omvatten een reeks van gearchiveerde gegevens, dat helemaal terug gaat tot 2001. Ja, u kunt trek de huidige positie, de bestemming en aankomsttijd van elk vlak binnen de Amerikaanse en Canadese luchtruim vinden. Maar met de aanraking van een paar knoppen, kunt u ook gemakkelijk foto’s en details van het vliegtuig zien, met inbegrip van zijn vluchtgeschiedenis om op te halen. (8,99; iOS)

Flightradar24 app

Speel luchtverkeersleider met Flightradar24, een app die zowel educatief en leuk is. Op zijn meest elementaire niveau, kunt u dergelijke real-time status van vluchtgegevens zien zoals geplande en actuele vertrek- en aankomsttijden, plus de route, snelheid en hoogte van individuele vluchten. Het leuke deel wordt geleverd met functies zoals Cockpit View, waarmee u kunt zien door de ogen van een piloot, en een Augmented Reality View, die overvliegende vliegtuigen identificeert wanneer u de camera van de telefoon naar de hemel wijst. (3,99, iOS, Android)

Niet alleen de vluchten rondom Schiphol zijn op deze radars te zien maar ook van Zaventem Airport. Wil je ook de  vertrek- en aankomsttijden van deze vliegtuigen weten raden we je aan naar de website ‘Vertrektijden Brussels Airport‘ te gaan voor alle vertrektijden van Zaventem airport.