CasperFlights

Vluchten volgen is eenvoudig met CasperFlights. De aanbieder van vluchtvolgsystemen richt zich op het Europese luchtruim. CasperFlights Flightradar maakt, net als andere aanbieders van vluchtradars, navigatie mogelijk met behulp van een kaart. Naast actuele vliegbewegingen worden ook luchthavens weergegeven.

Een vlucht volgen is zonder problemen mogelijk. Klik gewoon op een vliegtuigpictogram. CasperFlights biedt veel informatie na de klik. Ze omvatten vliegbewegingen, foto’s van vliegtuigen, maar ook informatie over de vliegroute, het vertrek van de vlucht en de geschatte aankomsttijd.

In tegenstelling tot de meeste andere aanbieders van vluchtvolgsystemen, baseert CasperFlights zijn technologie op Adobe Flash Player. Het downloaden van de Flash Player is een voorwaarde om vluchten bij deze aanbieder te kunnen volgen. Het is echter waarschijnlijk dat CasperFlights in de toekomst zijn vluchtvolgtechnologie zal moeten veranderen. De werking van vluchtradarsystemen met Flash Player is tegenwoordig achterhaald.

Vluchten volgen met CasperFlights Flight Radar

CasperFlights is een Nederlandse dienstverlener. Het bedrijf is gevestigd in Haarlem. De website en de vluchtradar zijn te vinden op CasperFlights.com. Het bedrijf biedt Live Aircraft Tracking in verschillende talen. De taalversies omvatten:

  • Engels
  • Nederlands
  • Italiaans
  • Duits
  • Frans

Het lijkt erop dat er een soort consolidatie plaatsvindt tussen aanbieders van vluchtradars. CasperFlights zal volgens de huidige status zeker niet tot de winnaars behoren. Integendeel, we zouden eerder verwachten dat de service binnenkort wordt stopgezet.