Flightradar24

Flightradar24 is de perfecte app om vluchten live te volgen. Volg elke civiele vlucht of zelfs helikopter die momenteel in de lucht is, opstijgt of landt. Zoals de naam al doet vermoeden, werkt flightradar24 de klok rond. Dat is natuurlijk zeven dagen per week. Het maakt niet uit hoe laat u informatie over een vlucht opvraagt, flightradar24 heeft uw gegevens vierentwintig uur per dag beschikbaar. Vul bijvoorbeeld een vluchtnummer in bij de zoekopdracht. Met een druk op de knop kunt u informatie opvragen over de vliegroute, de tijd tot aankomst en de tijd sinds vertrek. Al deze informatie en meer is beschikbaar voor elke vlucht die u wenst op flightradar24.

Vliegtuig volgen op flightradar24

Het opzoeken van informatie over specifieke vluchten is slechts de belangrijkste reden waarom mensen flightradar24.com gebruiken. Natuurlijk kun je het gebruiken om de vlucht van een vriend of familielid te controleren. Maar de informatie die de radar geeft, is ook om andere redenen interessant. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in luchtverkeer, kan de vluchtradar nuttige informatie geven over de stad, regio of het land waar ze wonen. Iedereen die in de buurt van een luchthaven woont en weet wanneer vluchten daar opstijgen en landen, kan deze vluchten nu online volgen. Het enige dat nodig is, is een computer of smartphone met internetverbinding. Vluchten volgen met flightradar24 kan niet eenvoudiger. De gebruiker zoomt eenvoudig in op de regio waarin hij geïnteresseerd is en klikt op een van de vliegtuigpictogrammen die over de kaart bewegen. Zodra u op het pictogram klikt, verschijnt er een apart venster met aanvullende informatie over de vlucht. Er is slechts één kleine beperking; flightradar24 toont alleen vluchten die momenteel aan de gang zijn (of net voor het opstijgen). Alle andere vliegtuigen verdwijnen kort na de landing van de kaart.

Vanzelfsprekend toont een vluchtradartoepassing zoals flightradar24 alleen vluchten die momenteel in uitvoering zijn. Als de dienst alle vliegtuigen in of nabij de hangar op de luchthaven zou weergeven, zouden de kaartweergaven vol staan ​​​​met kleine vliegtuigpictogrammen. Dit zou het veel moeilijker maken om vluchten waarin individuele sitegebruikers geïnteresseerd zijn uit te filteren en te lokaliseren. Zelfs als sommige luchtvaartmaatschappijen bekend staan ​​om hun korte uitvaltijden tussen vluchten (bijvoorbeeld Ryanair), zullen de vliegtuigen kort nadat ze zijn geland van de radar verdwijnen. Zodra ze weer in de lucht zijn, verschijnen ze opnieuw met een nieuw vliegtuigpictogram en een nieuw vluchtnummer. Nu kunt u informatie opzoeken over deze nieuwe vlucht.

Een kanttekening bij kleine vliegtuigen en luchtradar: de steeds populairder wordende privédrones hebben geen transponders. Ze zijn daarom op geen enkele radar zichtbaar. Still: In deze video kun je de meest populaire drone-ongelukken volgen.

Duizenden vluchten volgen bij flightradar24

Het aantal vluchten dat u binnen een relatief klein kaartgedeelte op een flightradar vindt, is al onthutsend. Kijk alleen al naar de radarresultaten voor Groot-Brittannië en u zult zien dat er momenteel honderden vluchten worden uitgevoerd. Er vliegen talloze vliegtuigen in alle richtingen. In het begin lijkt al dit luchtverkeer misschien een beetje desoriënterend. Het kan moeilijk zijn om door de drukte van vluchten te navigeren die beschikbaar zijn voor tracking. Flightradar24 probeert de gebruiker te helpen de weg te vinden, bijvoorbeeld door de vliegtuigpictogrammen in verschillende maten weer te geven. Hoe groter de werkelijke grootte van het vliegtuig dat op de radar wordt weergegeven (afhankelijk van het type vliegtuig), hoe groter het pictogram op het scherm zal verschijnen. Een grote Airbus zal dus veel groter lijken dan een klein privévliegtuig van Bombardier.

Hoe verder u uitzoomt op een kaartgedeelte, hoe meer vluchten er verschijnen. Als je bijvoorbeeld kijkt naar alle vluchten die over het Europese continent vliegen, zou je kunnen denken dat je een mierenkolonie aan het observeren bent. Alles beweegt constant alle kanten op. Dat is niet verwonderlijk, aangezien flightradar24 korte-, middellange- en langeafstandsroutes in één overzicht integreert. Zelfs een klein vliegtuigje dat door een particuliere consument is gecharterd voor een rondreis door zijn eigen huis, wordt door de radar opgepikt zodra het opstijgt.

Maar als je heel Europa tegelijk bekijkt, zie je veel meer. Voor de meest populaire routes vind je zoiets als vliegtuigsnelwegen. Dit is vooral merkbaar bij het constante verkeer naar het zuidoosten (richting de belangrijkste aansluitende luchthavens op het Afrikaanse schiereiland en terug naar Europa). Je vindt er ook zwaar vliegverkeer boven de Atlantische Oceaan. Het luchtverkeer tussen de VS en Europa is immens, en dat zie je meteen op flightradar24.

Niet in de laatste plaats, kijk eens naar de wereld als geheel op flightradar24, en je zult nog een interessant feit opmerken. In Afrika is het vliegverkeer erg laag in vergelijking met de rest van de wereld. Naar alle waarschijnlijkheid gaat dit de komende jaren veranderen. Ook in Afrika worden voortdurend nieuwe luchthavens gebouwd. Dus ook daar zou het vliegverkeer kunnen toenemen. Uiteraard gaat deze verandering hand in hand met de economische ontwikkeling van veel Afrikaanse landen. Dit alles zal er uiteindelijk toe leiden dat er op flighradar24 steeds meer vliegverkeer voor Afrika wordt getoond.

Flightradar24 service

De vluchtradar24-service ondervindt momenteel veel verkeer. Een groot aantal gebruikers probeert tegelijkertijd toegang te krijgen tot de dienst en stelt een hoog beslag op onze servercapaciteit. Als gebruiker vraag je je misschien af ​​wat de korte onderbreking is die optreedt na ca. dertig minuten vlucht volgen. Deze onderbreking is nodig om capaciteit te reserveren voor actieve gebruikers en niet voor computers waarop de site gewoon op de achtergrond draait. Gebruikers van flightradar24 kunnen de site eenvoudig opnieuw laden en vluchten blijven volgen.

De vluchtradar van flightradar24 is een briljant hulpmiddel. Zoals we al hebben beschreven, kunnen zoekopdrachten worden gebruikt om informatie over specifieke vluchten te vinden. Vrienden en familie van vliegtuigpassagiers hoeven zich geen zorgen meer te maken over hun dierbaren, nu ze kunnen controleren of hun vlucht op koers is. Bovendien vergroot de service het bewustzijn van het totale aantal vluchten dat over de hele wereld plaatsvindt. Welke richting vluchtradar in de toekomst ook gaat, deze site houdt u op de hoogte.